Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: 1957 Mercury Mark 75 No spark

1957 Mercury Mark 75 No spark 1 year 5 months ago #133397

  • MetallHed
  • MetallHed's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
  • Posts: 64
  • Karma: 1
  • Thank you received: 2
Ok still plugging along on this motor.. replaced timing belt, fuel pumps, plugs, lower end lube, impeller.

Pumps fuel and water. Turns over fine.

Starter button doesn't work and no spark on all cylinders. Are these related problems? I don't read power at the coils or resistors but there is continuity. I have power at the solenoids. Solenoids turn motor when hooked up directly to battery.

Attachments:
The following user(s) said Thank You: dave bernard

Please Log in to join the conversation.

1957 Mercury Mark 75 No spark 1 year 5 months ago #133411

Could be a broken wire in the external wiring harness

Please Log in to join the conversation.

1957 Mercury Mark 75 No spark 1 year 5 months ago #133413

  • MetallHed
  • MetallHed's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
  • Posts: 64
  • Karma: 1
  • Thank you received: 2
Would the controls and external wiring harness be worth it to rewire completely?

Please Log in to join the conversation.

1957 Mercury Mark 75 No spark 1 year 5 months ago #133414

do a ohm test to see IF a wire is broken.

Please Log in to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.737 seconds

FG Login

Donate

Please consider supporting our efforts.

Glassified Ads

1962 Mercury 850
( / Engines)

1962 Mercury 850
01-20-2019

ISO 1960s Mercury 850 or 700
( / Engines)

ISO 1960s Mercury 850 or 700
01-17-2019

1965 G3
( / Boats)

1965  G3
01-17-2019

FiberGoogle

Quick Search

Who's Online

We have 5822 guests and 3 members online