Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Charging problem on E40

Charging problem on E40 1 year 9 months ago #121409

  • gene gene
  • gene gene's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Contributing Member
  • Contributing Member
  • Posts: 325
  • Karma: 8
  • Thank you received: 0
Model# E40TLEOD
How to trouble shoot?
Most likely problem.
Trying to help a friend. Gene

Please Log in to join the conversation.

Re:Charging problem on E40 1 year 9 months ago #121438

1995 model:

Need to verify the stator is good. (And for what it is worth, I have only ever changed one and the ignition side was bad, not charging side). The stator has 2 outputs. One goes to ignition, one to the charging system. You need to ohm the charging output (Yellow wires) Should have low resistance (like a few ohms) & not shorted to ground. I can look up exact numbers later if you need them. If ohms good, then the regulator is faulty (most likely).

OMC stators in general are much more reliable than Mercury. And very few regulators fail but that is where I'd put my guess.

Please Log in to join the conversation.

Re:Charging problem on E40 1 year 9 months ago #121471

  • gene gene
  • gene gene's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Contributing Member
  • Contributing Member
  • Posts: 325
  • Karma: 8
  • Thank you received: 0
Thanks for the help Jim.
I will post back with what we find. Gene

Please Log in to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.115 seconds

FG Login

Donate

Please consider supporting our efforts.

Glassified Ads

titles in hand
( / Boats)

titles in hand
01-06-2018

Larson
( / Boats)

Larson
01-06-2018

FiberGoogle

Quick Search

Who's Online

We have 4012 guests and 17 members online